04-05-10

Schoon Schip nr 2 / 2010

 
Alfred Krans brengt verslag van een tocht langs boekhandels, antiquariaten en muziekwinkels. Surfen op het internet leverde hem eveneens verrassende resultaten op!
Raymond ten Berge duikt het verleden in en stelt zich de vraag 'Stond een hunenbed in een schuur?', eens te meer een spraakmakende bijdrage met eigenzinnige ideeën en stellingen.
Poëzie is ruimschoots aanwezig: gedichten van Jan Holtman, Francis De Preter, Jolanda Verleg, Astrid Dewancker, Harry M.P. Van de Vijfeijke, Leo van der Sterren, Willem M. Roggeman (vertaling), Karel Wasch, Ad Breedveld, Hans Kilian. Roger Nupie bespreekt de bundel 'Een reis langs rood en wit' van Hannie Rouweler.
Korte verhalen kan u lezen van Bernard Schut, Han Messie en Jaap Versteegh en de rubriek beeldende kunsten wordt ingevuld door Ruud Mast, Ellen de Jong (over Kitty Warnawa en Hesther van Doornum) en Margrethe Venema (over Pepe Gregroire).
Gedachten en notities van Johanna Kruit die betrekking hebben op de uitreiking van de Koninklijke Prijs der Nederlandse letteren 1998.
Marianne Hugaert; het 'Levenslicht langs de Vaart in Assen (foto's).
Waar velen naar uitkijken: de uitslag van de Gorcumse literatuurwedstrijd 2008-2009.

Hoe bestellen en/of abonnee worden vindt u in de rechterkolom.

14:50 Gepost door François in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.